Harmonieorkest

Het harmonieorkest (A-orkest) bestaat op dit moment uit ongeveer 55 muzikanten en is opgebouwd volgens de klassieke harmoniebezetting met verschillende hout- en koperinstrumenten en slagwerk. Het orkest speelt sinds 1991 in de eerste divisie van de KNMO. Het repertoire is gevarieerd met zowel stukken uit het repertorium voor de eerste divisie als lichte muziek. Muzikale uitdaging en kwaliteit voeren hierbij de boventoon.

Repetitietijd dinsdag 19.45-22.15 uur
Dirigent Dick Bolt

Concerten en concoursen

Het harmonieorkest geeft diverse concerten per jaar. Het orkest presenteert zich als een veelzijdig orkest. Laagdrempelig bij een familieconcert, klassiek bij het harmonieconcert, herkenbaar bij een kerst- of nieuwjaarsconcert en feestelijk bij het zomeravondconcert. Regelmatig wordt gezocht naar een bijzondere samenwerking of staat het concert in teken van een speciaal thema. Bijvoorbeeld samenwerking met:

    • Professionele ensembles: o.a. Het Gelders Blaaskwintet (van Het Gelders Orkest) en New Trombone Collective.
    • Solisten: o.a. Gé Reinders, klarinettist Walter Boeykens, celliste Mariëtte Gort, bastrombonist Jos Jansen, zangeres Barbara Lok, hoboïst Bram Kreeftmeijer of solisten uit het orkest zelf.
    • Orkesten en koren: Koninklijke Harmonie Oosterbeek, Harmonie Wamel, Fanfare KNA Lunteren, Koorschool Midden-Gelderland, het koor The Joy en Christelijke Oratorium Vereniging uit Bennekom.

  Concerten worden op diverse locaties gegeven. Uiteraard in concertzalen zoals Cultura Ede en Junushoff Wageningen, maar ook in het Muziekcentrum van OBK. Andere bijzondere locaties waar OBK te zien en horen is, zijn het Forum-gebouw Wageningen University, het Ziekenhuis Gelderse Vallei, of in de wijken en de dorpskern van Bennekom.