Onze vereniging

Ook al zijn we als vereniging al meer dan 100 jaar oud, stoffig kun je ons zeker niet noemen. In ons mooie Muziekcentrum is altijd wel wat gaande. Is het niet een repetitie, dan wordt er wel les gegeven of gooien de twirlers hun batons hoog de grote zaal in.

Even een paar feiten:

   • In 2021 kunnen we met trots zeggen dat onze vereniging uit ruim 135 leden bestaat, waarvan ruim 55 jeugdleden.
   • Ben je lid van OBK dan kan het zijn dat je een blazer, drummer of twirler bent.
   • Misschien ben je een leerling of loop je al heel wat jaren mee in de muziekwereld.
   • De leeftijden in onze vereniging lopen op van 6 tot 77 jaar.

Waar je ons tegenkomt?

Soms op straat. Misschien dan alleen alle slagwerkers, of met de twirls of zelfs met het gehele harmonieorkest erbij. Regelmatig zijn we zichtbaar en hoorbaar in het mooie Bennekom. Concerten worden voor het grootste deel gegeven in ons eigen Muziekcentrum, waar we beschikken over een prachtige zaal en een tribune waar zo’n 100 mensen op kunnen plaatsnemen. Daarnaast kun je ons evenementenorkest aantreffen tijdens de jaarlijkse grote festiviteiten in het dorp, denk aan Vlegeldag en de Dickens Markt. Maar ook buiten Bennekom vinden soms optredens plaats, denk aan een uitwisselingsconcert met een andere muziekvereniging of de herdenkingstocht op 5 mei in Wageningen.


Muziekfederatie

OBK is lid van de Muziekbond Gelderland-Flevoland die is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). De KNMO behartigt op landelijk niveau de belangen van diverse muziekverenigingen. Zowel het harmonieorkest als de drumband musiceren in de eerste divisie van de KNMO.